Al 88 duizend inwoners erbij in 9 maanden

Sinds 1 januari is de Nederlandse bevolking met 87,5 duizend gegroeid (stand op 30 september 2016). Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die groei komt bovenal door een omvangrijke migratiestroom. Een relatief hoge immigratie gaat gepaard met een lagere emigratie. Het zijn vooral mensen met een Nederlandse, Turkse en een Surinaamse achtergrond die minder emigreren.

De Nederlandse bevolking is dit jaar sterker gegroeid dan vorig jaar. Tot en met september kwamen er in totaal al 87,5 duizend mensen bij (stand van 30 september), 31 duizend meer dan in dezelfde periode in 2015 én 2014. De meeste mensen kwamen erbij door migratie: het migratiesaldo (immigratie minus emigratie) ligt op 68 duizend. Negentienduizend mensen kwamen erbij door natuurlijke aanwas (geboorte minus sterfte).
In het derde kwartaal kwamen er door migratie 33 duizend mensen bij, 8 duizend meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De natuurlijke aanwas kwam uit op 12 duizend. Lees het artikel bij het CBS.